Documentals

A iFrame Taller Creatiu sempre ens han interessat les bones històries i els personatges que aporten. Denunciar aquelles situacions que ens semblen injustes o immorals, destacar aquells projectes o indrets desconeguts. Portem a terme totes les tasques de realització, des del guió fins al muntatge i la distribució als mercats. Perquè tothom té una història i tota història mereix ser explicada.

 

 

La Seu d’Ègara.
Documental històric i didàctic sobre el procés d’excavació arqueològica i la museïtzació del recinte del Conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere de Terrassa. A partir d’un procés de memòria filmada que avarca deu anys d’excavacions, s’explica com va ser i a quin propòsit va servir l’antic recinte paleocristià. El documental repassa els detalls històrics i els diferents usos dels edificis des del segle IV fins als segle XX. Aquest suport serveix d’acompanyament a les visites que es realitzen en el conjunt monumental.

 

 

Ciutat Refugi.
Són escriptors i en els seus països d’origen estan perseguits. Salman Rushdie apadrina aquest projecte que pretén dotar als escriptors d’un refugi on poder escriure. En aquest documental, presentat en diferents festivals, es segueix el dia a dia d’aquests escriptors que són perseguits per els règims en els seus països i que han trobat en diferents ciutats europees una segona oportunitat per dedicar-se a escriure sense por a perdre la vida o a ser empresonats per les seves idees.

 

 

J. Ferrer Pedrol, “Un crit a la llibertat”.
En commemoració del centenari del seu naixement iFrame Taller Creatiu  va realitzar aquest documental sobre la vida del pintor terrassenc Joan Ferrer Pedrol, un personatge que es va allunyar dels cànons preestablerts de la seva època i que va prestar la seva peculiar mirada a denunciar els abusos del poder i la misèria que predominava en els difícils anys de la postguerra i la immigració a Catalunya. Aquestes idees el van portar a ser molt poc considerat a la seva època, el que no va fer minvar la capacitat de treball i sacrifici d’aquest pintor i poeta que, mica en mica, està aconseguint el reconeixement que sempre ha merescut.

 

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>